Havutça'dan Şekerci'ye sert uyarı!

 Havutça

Recep Şekerci, politikaya meraklıysa memuriyeti bırakacak”


CHP Milletvekili Namık Havutça:

Recep Şekerci, politikaya meraklıysa memuriyeti bırakacak”



Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Manşet'e yaptığı özel açıklamada, Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları Müdürü Recep Şekerci'yi sert bir dille eleştirdi. Şekerci'nin, eğer politika yapmaya meraklıysa önce memuriyet görevinden ayrılması gerektiğinin altını çizen Havutça, şunları söyledi:

Recep Bey, bildiğiniz gibi, geçtiğimiz günlerde, 10 CHP'li milletvekilinin, programı haftalar önce belli olan Bandırma Bor ve Asit Fabrikası ziyareti sırasında Bandırma dışına giderek, fabrikada hazır bulunmamıştı. Şekerci'nin, kısa bir süre önce Başbakan'ın Balıkesir mitingine, fabrikanın araçları ile işçileri götürdüğü öne sürüldü. Bu olayı, önümüzdeki günlerde TBMM gündemine bir soru önergesi ile taşıyacağım. Son olarak da Şekerci'nin, Denizkent'te düzenlenen bir törene, devlet memurlarının çalışma saatleri içinde katıldığını Bandırma Manşet'ten, fotoğraflarıyla görerek, öğrendim. Bu arada Recep Şekerci'nin, başında bulunduğu fabrikanın lokalini sık sık iktidar partisi AKP'nin toplantılarına verdiğini biliyoruz. Ben, devlet memurlarının politika yapmasının önünün açılmasından yanayım. Ancak bunun için bir yasa değişikliği yapılmalıdır. Böyle bir yasa değişikliği olmadan politika yapmaya soyunan devlet memurları hem suç işlerler, hem de Anayasanın eşitlik ilkesini ihlal etmiş olurlar. Recep Şekerci'nin görevi, bor madenlerinin verimliliğini arttırmak ve dünya piyasalarıyla rekabet eder duruma getirmeye çalışmaktır. Ama o eğer politika yapmak istiyorsa, önce devlet memurluğunu bırakacaktır. Bunun başka yolu yoktur.”






OZAN PİŞKİN
20.03.2013 07:59:55
Ben Sayın İşletme müdürümüzün o denizkent açılışındaki fotoğrafa baktım. Oradakilerin hepsi memur. Ona bakarsan, üst düzey yöneticilerin çoğu mesai saatlerinde açılışlara katılmaktadırlar. Unutmayalım ki,bu üst düzey yöneticiler sadece kendi kurumlarını değil, devletin de bir nevi temsilcileridir. Eti madenin lokalininde ak partinin sık sık toplantı yaptığı iddiası da yalandan ibarettir.

KÖYLÜ 10.5
20.03.2013 10:57:59
SN.Havutça evet DEVLET MEMURLARININ SİYASİ MİTİNGLER YADA TOPLANTILARDA BULUNMASI KANUNEN YASAKTIR.Bunda sizinle hem fikiriz.Fakat bununla birlikte neden sadece SN.Şekerci,nin adını veriyorsunuzda sizin her Miting yada Toplantılarınızda boy gösteren Devlet Hastahanesi Doktorlarından bazılarının hiç adından bile bahsetmiyorsunuz?Yoksa o kişiler Devlet Memuru Statüsünde değilmi?Ne dersiniz?

ali sert
21.03.2013 01:07:53
neden bu kadar buytüldü anlamıyorum üst makam erkanlarının bu tip acılışlara toplantılara gitmesi gerektiği mesai saatlerinde tabi herkez tarafından blinir. biz ve yakınlarımızdanda giden olmuyormu.. sekerciye taktınız bence.. ama cocuk adam gibi adam tanıyanlar bunu bilir. saygılar

Bandırmalı
21.03.2013 08:34:43
Böyle anlamlı bir resmi törende, 5 üst subay ve 2 ilçe kaymakamı gibi üst düzey devlet memurlarının bulunduğu, resmi devlet töreninde kamunun üst düzey yöneticisinin de bulunmasından daha doğal ne olabilir. Bence Bandırma Belediye Başkanının neden orada olmadığını sorgularsanız daha iyi olur.

Bandırmalı
21.03.2013 08:37:23
Sayın vekilim, Resmi devlet törenine katılan kamu görevlisini siyaset yapmakla itham ediyorsunuz, sonrada dönüp İlçeyi gezmeye gelen CHP milletvekillerini karşılamadı diye eleştiriyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir.

Bandırmalı
21.03.2013 08:40:00
Sayın vekilim, Ellerinde hiçbir belge olmadan yalnızca iftiradan ibaret gerçek dışı duyumlarla, şahsınız yanıltılmıştır. Size bu bilgi verenleri tekrar sorgulayın. Başbakanın Balıkesir mitingine fabrikanın araçları hiçbir şekilde katılmamıştır.

Beytullah Kılıç
21.03.2013 08:53:54
itimat kontrole mani değildir. a veya b partisi herhangi bir bürokratı aday gösterebilir, veya o bürokrat aday olma arzusu içinde olabilir.bundan doğal bişey olmaz ancak o bürokrat ne zaman yetkilerini düşünceleri yönünde kullanmışsa bu elbette sorgulanır. niye gocunuluyor ki. ben AKP dışında hiçbir partinin değil parti toplantısı iki arkadaşına dahi tesislerde çay ısmarladığını görmedim.

Beytullah Kılıç
21.03.2013 08:59:26
7 kit komisyonu üyesi kamu işletmesi Etimaden hakkındaki söylentileri yerinde incelemek üzere işletmeye gelmiş, ama müdür ortalıkta yok!... acaba ortadan kaybolma talimatını kendisine kim vermiştir. Memleketin başbakanı geldi`de Belediye başkanı karşılamadı diye tenkit edenler!.. oradamısınız!.. Belediye başkanı ülkenin başbakanını eşi ile karşıladı ama! AKP nin genel başkanının mitingine katılma

Beytullah Kılıç
21.03.2013 09:00:21
bir görgüsüzlüğü elbette yapmaz!.. siz onu heralde vali ile karıştırdınız...

OZAN PİŞKİN
21.03.2013 09:57:03
YIL 2007 ETİ MADEN BANDIRMA İŞLETMESİ ESKİ RAKAMLA 17 TRİLYON CİVARINDA ZARARDA. YIL 2008 SAYIN İŞLETME MÜDÜRÜMÜZ RECEP ŞEKERCİ GÖREVE GELMİŞ. YIL 2012 VE İŞLETMEMİZİN KARI 90 TRİLYON CİVARINDA.GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMIŞ, 08:00-17:00 MESAİ MEVHUMU GÖZETMEMİŞ VE KARLILIKTA TARİHİ REKOR KIRMIŞ BİR DEVLET İNSANINI İÇİ BOŞ ŞEYLERLE YIPRATMAYA ÇALIŞMAK NE KADAR DOĞRU? İNSAFINIZA HAVALE EDİYORUM...

alisert
22.03.2013 00:18:40
Sn havuçca sizi gercekten yanıltıyorlar. recep bey gercekten sağlam dürüst parti gözetmeyen insan ayırt etmeyen adam gibi adamdır. bnece onu bir tanıyın hak vereceksiniz . o bandırma için uzaktanda olsa hep koşturdu hep destek verdi bunu harkes biliyor.. hakkını ne yiyin nede karalayın onu. saygıar

cem
22.03.2013 10:14:49
sn havutça lütfen bu siyaseti artık yakışır şekilde kulaktan dolma haberlerle değil de elinizdeki kanıt sayılabilecek somut belgelerle yapın lütfen.

sedat çalik
29.03.2013 02:22:49
biraz geç okuyorum haberi . ayrıva ben akpli falanda değilim buda biline . ama recep beyi tanırım parti gözetmez insan ayırt etmez men faat gözetmez bunu herkez bilir. keşke siyasete atılsa keske. bir çok kişiden daha gzl başarılı işler yapacağını herkez gorur. saygılar

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı